Da En
Åbningstider

Åbent efter aftale

Kontakt

Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie

Billund Kommunes Museer

Morsbølvej 101, 7200 Grindsted

+45 79 72 74 90 | museet@billund.dk

Museumsbutikken/billetsalg

+45 29 47 24 88

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Da En

Julemarked

09.12.23 - 10.12.23

JULEMARKED FOR ALLE i de hyggeligste kulturhistoriske rammer på Museumsgården Karensminde. Oplev boder med kunsthåndværk, åbne værksteder, hestevognsture, drillenisser, dyrenes julesnak og meget mere. Entrebilletter til hele herligheden købes i udstillingsbygningen.

Julemarked Program23


Den står på god, gammeldags juleidyl, historisk tradition og hyggeligt samvær, når Museumsgården Karensminde lukker ladeporten op for et stemningsfyldt julemarked.

Duften af brændte mandler blander sig med duften af juletræer og pyntegrønt på gårdspladsen. Inde i Kaffestuen kan man nyde varm gløgg og æbleskiver, mens man hviler benene. I den gamle smedje kan der købes smedede julehjerter, og i træværkstedet kan man købe fine snedkererede fuglehuse.
I museumsgårdens lade finder man en række boder med alt fra uldne varer til spegepølser. Her kan man også købe museets Karensminde Ale, der i samarbejde med Ikast Mikrobryg er brygget efter en original opskrift og ingredienser fra museumsgården. I vognporten har gæsterne mulighed for at vinde en dejlig adventsgave eller blot lidt selvforkælelse, når tombolaens mange gevinster skal uddeles.

I stuehuset er der pyntet smukt til jul med skinnende røde æbler, gran og den fine historiske julepynt. I køkkenet er der ild i det originale brændekomfur, hvor der koges og bages på ægte gammeldags manér.

Gratis entré for børn og unge under 18. 65kr for voksne.