Da En
Åbningstider

Åbent efter aftale

Kontakt

Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie

Billund Kommunes Museer

Morsbølvej 101, 7200 Grindsted

+45 79 72 74 90 | museet@billund.dk

Museumsbutikken/billetsalg

+45 29 47 24 88

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Da En
3 C4 B1848

Hope & Despair

Hope & Despair er et dansk-tysk Interreg-projekt (EU-program, der understøtter regional udvikling), hvor syv museer, som formidler 2. Verdenskrig skal samarbejde om at gentænke formidling og tiltrække nationale samt internationale besøgende.

Hope & Despair er et dansk-tysk Interreg-projekt (EU-program, der understøtter regional udvikling), hvor syv forskellige museer, som formidler 2. Verdenskrig, skal samarbejde om at gentænke formidling og tiltrække nationale og internationale gæster. Tilsammen kan de syv museer og lokationer skabe en større fælles tiltrækningskraft og samtidig udforske et hidtil uudnyttet potentiale i de historiske forbindelser på tværs af landegrænser.

Tre turismedestinationer skal være med til at bære fortællingerne ud, mens fire vidensinstitutioner byder ind med hver deres specialkompetence inden for udstillings- og formidlingsteknikker, der skal sikre nutidig, relevant og attraktiv formidling – også på rejsen mellem lokationerne.

Fra Mark deltager museumsinspektør Rikke Olafson i ”Hope & Despair” . Rikke vil bl.a. deltage i at udvikle attraktive og spændende skoleforløb til udskolingen sammen med danske og tyske kollegaer. Derudover er Rikke interesseret i de spændende dynamikker og forskelligheder, der er i at samarbejde med tyske kollegaer, der har en anden tilknytning til og forståelse af historien om 2. Verdenskrig.

Øvrige partnere i Hope & Despair er KZ-Gedenkstätte Neuengamme, Jüdisches Museum, KZ-Gedenkstätte Husum-Schwesing, KZ-Gedenk- und Begegnungsstätte Ladelund, Frøslevlejren, Staldgården Museum Kolding, Trekantområdet, Destination Sønderjylland, Flensburger Förde, UC Syd, Europa-Universität Flensburg, Fachhochschule Kiel og Designskolen Kolding.

Projektet er støttet af @Interreg Deutschland-Danmark.

Klik her og læs mere om projektet og hold dig opdateret på udviklingen.